marți, 16 iulie 2013

În timp

E târziu..iar ea străbate străzile reci şi pustii ale oraşului, unde cândva alerga fericită alături de cele mai dragi persoane. 
Dulcele Parc Copou- locul în care poveştile copilăriei prindeau viaţă. Acel loc umbros în care razele soarelui îşi făceau loc printre teii parfumaţi. Acel parc în care lega prietenii...cunoştea mereu copii cu care se juca. Prietenia dintre ei se baza doar pe joc...în timp ce acum...Acel loc în care se plimba cu părinţii şi nu înţelegea de ce adulţii merg prea încet şi nu se grăbesc la locul de joacă. În timp, parcul a devenit un loc în care se se refugia în gânduri atunci când pleca de la orele plictisitoare, o porţiune prin care trecea mereu grăbită dupa şcoală, un parc cu bănci în care din când în când mai fuma o ţigară, un loc în care mergea să facă poze, un reper de întâlnire... În timp ce se plimbă agale prin parc, îşi aminteşte o mulţime de momente...unele atat de vechi şi roase de trecerea timpului. Parcă simte trecerea timpului..simte cum e din nou copil.. şi se trezeşte o adolescentă confuză.
În timp ce coboră Copoul, simte ce nu a mai simţit niciodată...îşi simte mersul greoi (şi nu din cauza oboselii)...aude ecoul conversaţiilor purtate după şcoala.
Ajunsă în Piaţa Unirii, coboară pe bulevardul Lăpuşneanu şi priveşte fiecare cafenea, amintindu-şi de momentele petrecute acolo, de râsete, de lacrimi vărsate, de discuţiile purtate, de zâmbete, de feţe plictisite. Îi e dor până şi de acele zile în care toţi se plictiseau şi se plângeau că nu fac nimic productiv. 
Se urcă în autobuz şi porneşte melancolică spre casă, cu gândul la toate acele locuri în care a fost, toate petrecerile la care s-a distrat, toate persoanele pe care le-a cunoscut, toate prieteniile legate...şi mai ales la băiatul pe care l-a iubit...

6 comentarii:

  1. ce frumos si totusi cat de trist... niciodata sa nu iti reprimi sentimentele, sa le lasi sa iti umple inima chiar daca aparent crezi ca dor. si sa respiri adanc. pentru a trai cu intensitate amintirile acelea. vei vedea ca, cu timpul acest 'exercitiu' iti va aduce o pace si o liniste care nu se compara nici cu confesarea catre un bun prieten. nu mai fii melancolica, ci bucura-te de cele ce s-au intamplat. poti trai o viata plina de tristete sau de regrete, sau poti trai in prezent, sa fii activa. (vezi filmul 'Awaken'- 2012). cat despre baiat... fii sigura ca si el te-a iubit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, e bine sa ma descarc...pur si simplu de asta aveam nevoie atunci cand am scris postarea. Ma simt mult mai bine, daca as fi discutat cu prietenii despre asta, probabil multi nu ar fi inteles pe deplin. E normal sa privesc asa lucrurile...pentru ca toate acele momente din trecut au ajutat la formarea mea de acum. Apreciez absolut tot ce mi s-a intamplat, insa ma intristez la ideea ca nu eram atat de multumita, cum ar fi trebuit sa fiu. "Cat despre baiat"....sunt sigura de asta si cred ca inca o face..

      Ștergere
  2. intr-adevar... multi dintre noi nu traim pe moment clipa si apoi regretam. dar totul face parte din viata, presupun... si daca si el inca te iubeste.. si tu il iubesti.. cred ca intrebarea urmatoare e evidenta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Trec printr-o perioada mai grea si nu stiu exact ce-mi doresc de la relatia mea cu vlad. Suntem pe drumul cel bun,si sper sa revina totul la normal. Partea buna,atunci cand treci prin momente mai dificile, este ca apreciezi mai mult clipa.

    RăspundețiȘtergere