miercuri, 22 august 2012

"Nu poti sa iti alegi rudele dar poti sa iti alegi prietenii"

Am cunoscut o multime de persoane, dar cu toate acestea nu am multi prieteni. Pentru mine conteaza foarte mult prima impresie, sau cel putin a doua , asta in cazul in care cineva a avut o zi mai proasta. Sunt constiienta ca atunci cand ai o problema nu esti in apele tale si exista posibilitatea sa nu arati ce fel de persoana esti. 
In general lumea isi ascunde toate defectele si isi arata numai calitatile la primele intalniri , asa ca nu ma ghidez dupa criteriul acesta cand cunosc o persoana. Numai ca unele gesturi ii pot da de gol. De exemplu sunt persoane care se lauda foarte mult, asta dovedeste ca si-au propus sa faca o impresie buna si nu au de gand sa arate cum sunt ei cu tot cu defecte.
Desigur, de foarte multe ori m-am inselat in privinta oamenilor. Am ajuns sa numesc prieteni, persoane care in final m-au dezamagit dar mi s-a intamplat de foarte multe ori sa nu-mi placa o persoana care defapt merita toata aprecierea. Cand eram mai mica eram mult mai naiva si am pierdut foarte multe in urma acestor "prietenii". Cand am realizat asta, am invatat ca nu mai trebuie sa am incredere multa in oameni si ca trebuie sa fac diferenta dintre "cunostiinte" si "prieteni". 
Pana acum am fost dezamagita de falsitate si minciuni, asa ca acum pot sa recunosc aceste trasaturi la persoanele cu care intru in contact. Primele impresii pot contribui la aparitia unei prietenii , dar relatia se schimba pe parcurs cand oamenii ajung sa se cunoasca mult mai bine. Abia atunci, dupa ce cunosti o persoana destul de bine, poti sti daca iti este prietena sau doar cunostiinta. 
In momentul de fata, chiar daca am maxim cinci prieteni adevarati, ma simt foarte bine. Nu-mi place sa am multi "prieteni" cu care sa-mi pierd timpul, prefer sa ma simt bine cu putinii prieteni pe care ii am si pe care ii apreciez. Bineinteles, asta nu inseamna ca pe langa acesti putin prieteni de care vorbeam nu ma simt bine cand ies cu alte persoane la care tin foarte mult. 
Ma bucur  pentru ca am avut ocazia sa cunosc aceste persoane, pe care chiar le pot numi prieteni in momentul de fata, iar in acelasi timp ma bucur si de dezamagirile pe care le-am avut pentru ca evident mi-au deschis mult ochii.
Toata aceasta postare, a pornit de la citatul din titlu. Acum vad cate randuri poti scrie despre un citat(in cazul de fata), un obiect, un obicei care te reprezinta. 

14 comentarii:

  1. Traim intr-o lume unde suma faptelor intreprinse la un moment dat nu tine cont de prietenii , de aici cred ca vin si dezamagirile. Bun articol, spor la scris ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate faptele pe care le facem ne caracterizeaza, iar cei care ne dezamagesc de nenumarate ori nu se pot numi prieteni. Multumesc multe pentru apreciere!

      Ștergere
  2. Ma bucur ca sunt unul dintre acei prieteni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc ca imi esti un prieten foarte bun in care pot avea incredere!

      Ștergere
  3. din fericire, ma numar si eu printre cei 5 prieteni adevarati. ma bucur ca te-am cunoscut si sper ca prietenia noastra sa dureze cat mai mult! cat despre ' prietenii ' care in final dezamagesc si se dovedesc a fi altfel decat au parut initial, sunt sigura ca fiecare a avut parte de asemenea persoane macar o data. in final, raman doar cei care intr-adevar se pot numi prieteni, putini la numar, ce-i drept, insa de ajunsi incat sa iti faca ziua mai buna si sa te faca sa zambesti! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Foare frumos spus Ralu. Oricum cine are nevoie de foarte multi prieteni cand va am pe voi?!:* Cum am scirs mai sus, au si dezamagirile rostul lor. Uneori de exemplu am ajus sa apreciaz un prieten adevarat dupa ce am pierdut altul.In acest caz comparatia a fost un criteriu important. Crede-ma ca si eu ma bucur ca te-am cunoscut si ca imi esti o prietena adevarata!:*

    RăspundețiȘtergere
  5. in mare parte este un articol bun numai ca ii lipseste esenta. este scris destul de vag si mi-a lasat impresia ca nu te-ai straduit foarte mult. ai abordat un subiect foarte amplu si tu ai scris foarte putin iar uneori ai aberat.nici felul in care scrii nu ma impresionat la fel de mult cum i-a impresionat pe prietenii tai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru parere si pentru critica(cred eu, constructiva). Tin sa precizesz ca si comentariul tau este destul de vag. Cat despre felul meu de a scrie, inteleg ca poate nu iti place, dar prietenii mei au fost impresionati mai mult de continutul care facea referire la ei. Iar aluzia subtila pe care ai facut-o mi s-a parut destul de rautacioasa. Oricum iti respect opinia mai ales ca a fost justificata, destul de vag, parerea mea.

      Ștergere
    2. nu am fost deloc rautacios in comentariul anterior, ba chiar am fost cat se poate de politicos.daca tie nu ti-a convenit opinia, normal ca ai considerat-o rautacioasa si nu cred ca am facut nicio aluzie subtila. daca vrei sa iti detaliez parerea, o voi face. nu imi place felul de a scrie pentru ca nu spui nimic interesant, iar cand nu zici nimic interesant ar trebui macar sa ne tii cu sufletul la gura in timp ce citim, ciar daca tu nu spui nimic si doar aberezi. invata sa aberezi frumos, nu plictisitor. sper ca am fost mult mai clar si acum ai inteles critica care si in comentariul anterior ar fi fost usor de inteles daca nu vroiai sa te chinui sa imi raspunzi cu aceleasi replici. abia din partea ta a fost rautate.

      Ștergere
    3. Daca ti se par doar aberatii postarile mele, nu ar mai trebui sa iti consumi timpul cu blogul meu incercand sa cauti nod in papura ca mai apoi sa ma critici. Am inteles primul comentariu, si chiar credeam ca e unul constructiv pana cand m-ai dat pe spate cu acesta. Nu mi-ai demonstrat nimic, iar daca vrei cu adevarat sa imi demonstrezi ceva trimite-mi texte scrise de tine, nu comentarii rautacioase. Daca nu ai folosit cuvinte urate(ceea ce apreciez) nu inseamna ca nu ai fost deloc rautacios. Plus ca nu am mentionat niciodata faptul ca nu mi-a placut ce ai scris mai devreme, daca te uiti atent poti sa vezi ca am apreciat. Acum sper ca nu astepti sa fii din nou apreciat pentru ca mi-am dat seama ca intentiile tale sunt de a te lua de blogul meu si de felul in care scriu. Iti dai seama ca ce ai scris tu mai sus e complet lipsit de logica? Cum pot sa scriu lucruri neinteresante si sa va tin cu sufletul la gura? Nici macar unii scriitori cunoscuti nu reusesc sa tina lumea cu sufletul la gura, te astepti sa reusesc eu asta? Poti citi alte bloguri mult mai bune decat al meu sau chiar propriile texe.

      Ștergere
  6. Sunt bucuroasa ca ai inceput sa scrii din ce in ce mai mult si ca ai curajul sa impartasesti si cu altii propriile pareri, lucru care multi nu o fac sau nu au inteligenta necesara de a-si sustine opiniile cu argumente pertinente. Legat strict de subiectul articolului, prietenii apropiati pot fi considerati ca o a doua familie. Cred ca in anumite circumstante ei afla primii lucruri care iti produc anumite sentimente si ei sunt cei care se dau peste cap si trec muntii pentru a te sustine sau pentru a se bucura alaturi de tine. Ma bucur ca reusesc sa ma numar si eu printre acei 5 norocosi si sper sa raman in cercul 'vip' cat mai mult de acum inainte. :)) Bafta incontinuare la scris si poate ma convingi si pe mine sa public articolele... nu fi egoista, da si la altii din curajul tau!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Theo si chiar ma bucur mult ca ma sustii si intelegi. Esti o prietena foarte buna pe care ma pot baza oricand indiferent de ora, you know what I mean.Cu siguranta esti una dintre acei prieteni speciali de care vorbeam si printre primele persoane pe care le bat la cap cand apre vreo problema. Stii bine ca te incurajez sa iti continui vechiul blog. Mereu la scoala ma impresionai cu toate textele tale, unele ma faceau sa rad, altele sa plang. In concluzie, esti foarte talentata si sentimentele se revarsa si aspura cititorilor(cel putin in cazul meu).Orice decizie ai lua, eu te sustin si iti urez multa bafta!

      Ștergere
  7. Aloha,

    Avand in vedere ca aceasta este a 3-a ta postare pe blog,te felicit pentru o lucrare draguta si pentru puterea de a recunoaste atat greseli cat si lectiile dobandite de pe urma lor.In cazul in care vei primi feedback-uri negative,ti-as recomanda sa nu renunti,caci "Practice makes perfect".Viata merita traita iar daca tu ai puterea si curajul de ati impartasi din trairile tale cu cei din jur,atunci te felicit din nou pentru curajul de a oferi "o bucatica din tine" si celorlalti.

    Totusi,iti recomand sa incerci sa abordezi fie subiecte mai puternice din punct de vedere sentimental pentru tine sau poate solutia ar sta intr-o alta abordare a modului in care scrii,dar problema pe care o vad este ca ai un text bun dar care nu reuseste sa-mi transmita nimic...Din nefericire,pare sec,desi daca se ia in calcul faptul ca esti la inceput,se poate trece cu vederea.

    Mult noroc in continuare si astept sa-ti vad post-urile viitoare (damn...I'm like a poet)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult pentru parere,sfat si incurajare. Da, acesta este printre primele articole postate pe blog, insa scriu de ceva timp. Poate din cauza asta am tendinta sa generalizez multe subiecte. Sper ca in timp sa scap de acest obicei.Btw, ti-am citit si eu o parte din postarile tale si imi place foarte mult felul in care iti transimiti gandurile. Eu din pacate mai am de lucru la capitolul acesta si sper ca in timp sa reusesc sa-mi perfectionez felul de a scrie.

      Ștergere